Stuffz.co Support Center

Contact Us

Cum ofer spre inchiriere un gadget pe Stuffz.co?

1. Creeaza-ti un cont pe Stuffz.co 

Creeaza un cont nou pe platfoma noastra completand corect datele, apoi urmeaza procedurile solicitate pentru verificarea identitatii.

2. Listeaza gadgetul 

Folosind butonul "Listeaza gadgetul tau" creeaza o noua listare pentru gadgetul pe care vrei sa il dai spre inchiriere. Descrie gadgetul si defineste suma pe care o doresti pentru inchirierea zilnica (vezi "Reguli listare gadget" mai jos)

3. Raspunde cererilor de inchiriere

Potentialii chiriasi te vor contacta in perspectiva inchirierii gadgetului prin mesageria interna a platformei Stuffz. Raspunde oricaror intrebari primite in legatura cu gadgetul pe care urmeaza sa-l inchiriezi.  Agreeaza cu chiriasul data, ora si locul livrarii gadgetului si accepta tranzactia de inchiriere.

4. Fotografiaza gadgetul cu functia "timestamp"

Inainte de fiecare inchiriere iti solicitam sa fotografiezi gadgetul tau folosind functia "timestamp" a telefonului tau. Functia "timestamp" inscrie automat data si ora pozei pe fiecare fotografie. Poti folosi si aplicatii precum "Timestamp camera free" pentru acelasi scop. Daca este cazul, inregistreaza video gadgetul in fuctiune (spre exemplu drona in zbor ) pentru a-i demonstra functionalitatea.  

5. Livreaza gadgetul si solicita copii dupa acte si/sau garantii materiale.

Intalneste-te cu chiriasul pentru a livra gadgetul. Iti recomanda sa soliciti copii dupa actele de identitate si/sau garantii materiale. Decizia iti apartine in totalitate.

6. Reintra in posesia gadgetului tau

La returnarea gadgetului verifica daca gadgetul este in aceeasi stare de functionare precum la predare. Scopul nostru este cream o comunitate onesta si calitativa in jurul platformei Stuffz, drept pentru care te vom ruga sa lasi o recenzie chiriasului la finalul tranzactiei.
Reguli listare gadget

Pentru a crea o listare de calitate care iti va aduce mai multi chiriasi, te rugam sa tii cont de urmatoarele recomandari:

Titlu anunt: Titlul trebuie sa fie simplu si clar si sa contina marca gadgetului, modelul si varianta. Spre exemplu: GoPro Hero 4 Black Edition

Pozele:  Fotogragiaza produsul folosind telefonul tau sau un aparat foto. Nu folosi poze de pe internet. Incarca minim 2 poze reale cu produsul tau. Daca e posibil, iti recomandam sa pozezi produsul pe un fundal alb sau deschis. Rezolutia fotografiei trebuie sa fie de 660x440 pixeli. Pentru redimensionarea pozelor poti folosi instrumente gratuite precum Picresize.com. 

Daca produsul are vreun defect ataseaza o fotografie in care sa se vada clar acel defect. In cazul in care incerci sa ascunzi un defect al produsului vei fi sanctionat conform regulilor cuprinse in sectiunea din Termeni si Conditii.

Descrierea gadgetului: Compune o descriere cat mai complexa, clara si reala a gadgetului. Vorbeste despre beneficiile pe care le aduce gadgetul tau, creaza emotie potentialilor chiriasi, Descrierea trebuie sa contina urmatoarele: stare produs si mentiune eventuale defecte, lista de functionalitati importante, lista accesoriilor, informatii suplimentare daca e cazul.

Exemplu de listare atractiva: https://www.stuffz.co/ro/listings/698265-mixer-traktor-kontrol-z1

Pretul de inchiriere:  Alegerea pretului de inchiriere depinde in totalitate de tine, iar in functie de valoarea aleasa anuntul va atrage un numar mai mare sau mai mic de chiriasi. Pentru determinarea unui pret de inchiriere pe zi, sugestia noastra este sa alegi o valoare echivalenta cu un procent intre 2.5-3% din valoarea actuala a produsului.  Pentru determinarea valorii actuale a produsului iti sugeram sa verifici cu ce pret se comercializeaza online produse cu vechime si specificatii similare. Cand alegi pretul de inchiriere iti sugeram sa ai in vedere vechimea produsului, starea sa si pachetul de accesorii suplimentare cu care il oferi spre inchiriere.

Exemplu de calcul pret inchiriere: un GoPro Hero 4 Black cu vechime de 3 ani  se comercializeaza online la pretul de 1000 RON (220 EUR). Avand in vedere ca starea GoPro-ului meu este foarte buna, l-am folosit doar de cateva ori si ca il inchiriez cu un pachet substantial de accesorii, decid sa aleg un pret de inchiriere de 3% pe zi din valoarea actuala a produsului.  Rezulta un pret de inchiriere de 3% din 220 EUR = 6.30 EUR/zi.